Hostme
Image default
Financieel

Wat is een hypotheek & hypotheeklening precies?

Een hypotheeklening is een geldvoorschot dat door een bank tegen uw eigendom wordt gegeven. Het onroerend goed kan uw huis, een stuk land of een andere vorm van persoonlijk of commercieel onroerend goed op uw naam zijn. Dit maakt het een beveiligde lening, wat betekent dat de kredietgever uw eigendom kan verliezen als u de lening niet terugbetaalt.

Als u voor de eerste keer onroerend goed koopt, kunt u het als onderpand gebruiken om een ​​hypotheeklening te krijgen. Dit wordt ook wel retentierecht tegen eigendom of claims op onroerend goed genoemd. De hypotheek is een van de meestgekozen leenvormen in Nederland.

Het gebruik van de hypotheeklening

Een hypotheek kan worden gebruikt om in een groot aantal persoonlijke financiële behoeften te voorzien, maar wordt meestal gebruikt om onroerend goed te kopen. Een hypotheeklening kan ook worden gebruikt om commerciële of industriële eigendommen te kopen.

Het grootste voordeel van deze lening is dat u het gehypothekeerde goed kunt blijven gebruiken terwijl u de lening terugbetaalt. Zodra de lening volledig is betaald, krijgt u het volledige eigendom van uw eigendom terug.

Deze lening helpt u wanneer u uw bedrijf wilt uitbreiden, een huis wilt kopen, uw kinderen naar het buitenland wilt sturen voor hogere studies of wilt betalen voor een dure medische behandeling. Het heeft je gedekt.

Wanneer kan ik een hypotheek aanvragen?

Bijna alle soorten onroerend goed komen in aanmerking voor een hypotheeklening. U kunt een hypotheek op het huis waar u woont, of degene die u hebt verhuurd. Het kan ook een stuk land in jouw naam zijn. Commercieel en industrieel vastgoed en onroerend goed in aanbouw kunnen ook worden gehypothekeerd.

Wat is de hypotheekhoogte in verhouding met de onroerend goed waarde?

De meeste banken lenen een bedrag dat overeenkomt met 50% -60% van uw waarde. Sommige banken, als ze een goede waardering van uw eigendom voelen, kunnen de lat opdrijven tot 75%. Houd er rekening mee dat banken van tijd tot tijd de waarde van uw eigendom opnieuw zullen beoordelen.

De hypotheekrente, hoe zit het hier mee?

De rentetarieven op een hypothecaire lening zweven gewoonlijk rond de 12% tot 15%, waardoor het een van de meest betaalbare leenaanbiedingen is. Dat is de reden waarom veel mensen dit verkiezen boven een persoonlijke lening, die meestal gepaard gaat met een hogere rente.

Hypotheek leningen zijn zelfs de op een na goedkoopste particuliere leningen die door banken worden aangeboden na persoonlijke leningen. Over het algemeen is de maximale aflossingstermijn voor hypotheekleningen 15 jaar, maar dit kan meer zijn afhankelijk van de bank van uw keuze.

Er zijn drie manieren om een ​​hypotheeklening terug te betalen:

  • Hypotheek met vaste rente: vereist dat u een uniforme rente en hoofdsom betaalt.
  • Hypotheek met variabele rente: je hebt te maken met rentewijzigingen gedurende de aflossingstermijn, op basis van economische en marktomstandigheden.
  • Aflossingsvrije hypotheek: Als u kiest voor de aflossingsvrije hypotheek, hoeft u alleen het rentebedrag tijdens de looptijd van de lening terug te betalen en de hoofdsom daarna te retourneren.

Wanneer u een lening terugbetaalt, retourneert u de hoofdsom met rente en binnen een tijdsbestek dat door u en de kredietgever onderling is overeengekomen. Voeg onroerendgoedbelasting en verzekeringskosten toe aan de hypotheeklening.

Voorwaarden voor het verkrijgen van een hypotheek

Om in aanmerking te komen voor een hypotheeklening, moet u in loondienst zijn of een zelfstandige en ten minste 18 jaar oud zijn. Afgezien van deze twee basiscriteria zal de bank ook beoordelen:

  • Totaal jaarlijks inkomen
  • Inkomstenbelastingen voor de laatste 3 jaar
  • Totale werkervaring
  • Ervaring met het huidige bedrijf
  • Eigendoms-waarde
  • Bestaande leningen / verplichtingen, indien van toepassing
  • Totaal aantal afhankelijke personen

De deelnamevereisten kunnen enigszins van bank tot bank verschillen. Vraag een offerte aan bij zoveel mogelijk banken voordat u een beslissing neemt.

http://www.youtube.com/watch?v=5sSuIzJqbc8

https://vergelijk-gratis.nl/financieel/