Hostme
Image default
Gezondheid

Met dry needling in Veenendaal pijnlijke triggerpoints uitschakelen: maar wat zijn dit eigenlijk?

Dry needling is een relatief nieuwe behandelmethode die door speciaal daarvoor opgeleide fysiotherapeuten wordt uitgevoerd. Zij gebruiken een speciale techniek en zeer dunne acupunctuurnaalden om uw spier aan te prikken, waardoor deze zich even verkrampt, maar daarna langdurig ontspant. Behalve de naald bestaan er tussen dry needling in Veenendaal en acupunctuur geen overeenkomsten. U heeft dus ook niet met een alternatieve geneeswijze te maken. U kunt deze behandeling bij Centrum voor fysiotherapie Beatrixpark in Ede laten uitvoeren. Daaraan voorafgaand zal eerst worden onderzocht of uw klachten middels deze behandelmethode kunnen worden aangepakt.

Welke klachten worden er door triggerpoints veroorzaakt?

Dry needling in Veenendaal richt zich op zogeheten triggerpoints, ook wel myofasciale triggerpoints genoemd. De pijnlijke spierknopen kunnen een vervelende uitstraling naar andere delen van het lichaam veroorzaken. Elke spier heeft zijn eigen uitstralingsgebied. Behalve pijn en stijfheid leveren deze spierknopen ook verminderde kracht en bewegingsbeperkingen op. Klachten waar u uiteraard zo snel mogelijk vanaf wilt!

Hoe ontstaan triggerpoints?

Een triggerpoint, ook wel een verkrampte spierknoop genoemd, kan op verschillende manieren ontstaan. Een behandelaar voert dry needling in Veenendaal doorgaans uit in het kader van een bredere fysiotherapeutische behandeling. Zo wordt er ook gewerkt aan het voorkomen van de terugkeer van die oorzaak. Spierknopen kunnen ontstaan door een verkeerde houding, langdurige overbelasting, sportblessures, langdurige afwezigheid van beweging, maar ook door zaken als stress en depressie. Het is dan ook altijd van belang om de oorzaak aan te pakken.

Fysiotherapie bij diabetes, manuele therapie en andere behandelingen in dit centrum

Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede biedt dry needling in Veenendaal aan, maar ook tal van andere behandelingen, zoals manuele therapie, neurorevalidatie en fysiotherapie bij diabetes. In tegenstelling tot de meeste andere therapieën betreft fysiotherapie bij diabetes een groepsbehandeling. U volgt dan samen met anderen een twaalf weken durend beweegprogramma waarin u ook leefstijladviezen ontvangt. Er wordt met een multidisciplinair team gewerkt, waardoor de krachten van alle specialisten worden gebundeld.